ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a prezentat miercuri propunerile pentru repartizarea celor 120.000 de refugiaţi în UE, ceea ce reprezintă, în viziunea Germaniei, un prim pas. 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat oficial în Parlamentul European că României îi revine o cotă obligatorie de 4.464 de refugiați. Germania și Franța sunt fruntașe în acest top, cu 31.443, respectiv 24.031 refugiați. Spania va fi gazda a peste 14.900 de persoane venite din țările afectate de război. 

În timpul discursului său despre Uniunea Europeană în faţa Parlamentului de la Strasbourg, Juncker a spus că UE ”nu se află într-o stare bună. Lipsește Europa din Uniunea Europeană și lipsește Uniunea din Uniunea Europeană”.
”Prioritatea astăzi este și trebuie să fie criza refugiaților. De la începutul anului, circa 500.000 de oameni au ajuns în UE. Oamenii fug de războiul din Siria, de ISIS și din Eritrea. Cele mai afectate state sunt Grecia și Italia”, a continuat Juncker.

Planul UE prevede împărţirea între statele Uniunii  a 120.000 de refugiaţi în următorii doi ani. Aceste cote plasează Germania pe prima linie, cu 26,2 %, adică 31.443 de refugiaţi, urmată de Franţa, 20%, 24.031 de refugiaţi şi Spania, 12,4%, 14.931 de refugiaţi.
 
Aceasta se adaugă propunerii formulate de CE în luna mai, care prevedea repartizarea a 40.000 de imigranţi din Grecia şi Italia. CE a propus în mai ca România să primească 1.705 imigranţi, dintre care 682 din Grecia şi 1.023 din Italia.

Însă Germania a făcut un apel la ţările membre ale UE să meargă mai departe de aceste cote şi să îşi deschidă porţile pentru zecile de mii de refugiaţi care vin la frontierele vechiului Continent.

Preşedintele Klaus Iohannis afirma luni că a pledat pentru cote voluntare în privinţa preluării de refugiaţi, precizând că România a propus, în iulie, primirea a 1.785 de refugiaţi pentru că doar atâtea locuri de cazare sunt disponibile