ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europol, Agenția europeană a poliției, avertizează că rețeaua teroristă Stat Islamic pregătește noi atentate cu victime multiple în spațiul Uniunii Europene, principala țintă fiind Franța, anunță La Repubblica.

"Există toate motivele să ne așteptăm ca organizația teroristă Stat Islamic, islamiști inspirați de această organizație sau alt grup terorist cu rațiuni religioase să încerce să comită un nou atac în Europa, în special în Franța, cu scopul de a genera victime multiple în rândul civililor", se arată într-un raport al Europol prezentat luni.

"Știm că organizația teroristă Stat Islamic are capacitatea de a comite atentate de amploare", a avertizat directorul Europol, Rob Wainwright.

Rețeaua teroristă Stat Islamic, activă în Siria, Irak, Libia, Egipt și Afganistan, a revendicat atacurile teroriste comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți.