ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE:16:35 Un nou bilanţ al Ministerului Sănătăţii indică faptul că cel puţin 86 de persoane au murit şi 186 au fost rănite în două explozii produse sâmbătă dimineaţă la gara centrală din Ankara, în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc.

UPDATE 13:30 Guvernul turc s-a reunit de urgență și a anunțat că investighează pista unui atentat sinucigaș, informează Reuters. Între timp, bilanțul s-a agravat: cifra victimelor a ajuns la peste 30 de morți și peste 126 de răniți.

 

Două explozii au avut loc sâmbătă lângă Gara Centrală din Ankara, rezultând în moartea a cel puțin 20 de persoane și rănirea a peste 100, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

"Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul "marș pașnic de protest" organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde", scrie Agerpres.

Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La fața locului a fost trimis un mare număr de ambulanțe.

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul "marș pașnic de protest" organizat de formațiuni sindicale în acord cu autoritățile, în susținerea păcii și pentru condamnarea organizațiilor teroriste kurde.