ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat special la John-Henry Westen Show, ziaristul Jack Maxey, unul dintre primii care au studiat „laptopul pierdut” al lui Hunter Biden, a făcut o serie de dezvăluiri explozive (interviu video la finalul articolului)

Pe baza conținutului laptopului, Maxey a afirmat că este posibil ca fiul președintelui american să fi făcut afaceri cu Xi Jinping însuși.

De asemenea, corespondența existentă în laptop arată posibile legături ale lui Hunter Biden cu serviciile de spionaj ale Chinei precum și faptul că Beijingul a sprijinit o serie de afaceri ilegale ale lui Biden Jr.

Mai mult, în timp ce relațiile comerciale ale familiei Biden cu China se aflau în declin, se pare că Hunter a mers până acolo încât a încercat să-și incrimineze propriul tată, astăzi președintele Statelor Unite, a mai declarat Maxey.

Autenticitatea faimosului laptop, descoperit în 2019, într-un atelier de reparații computere din Delaware, în apropierea domiciliului familiei Biden, a fost confirmată de fostul partener de afaceri al lui Hunter, Tony Bobulinski, despre care ActiveNews a scris AICI.

Cel puțin unul dintre e-mail-uri a fost validat de experții în securitate cibernetică, iar mai mulți oficial din cadrul organelor de anchetă au confirmat că informațiile din laptop sunt autentice.

Și Maxey a repetat că datele din laptopul lui Hunter Biden sunt „100% adevărate”.

„Ei bine, de exemplu, le-am cerut mai multor foști agenți CIA să se uite la ele, unui fost contractant al NSA, unor experți în securitate cibernetică. Toți cei care le-au examinat au confirmat cu sunt 100% adevărate.”

Și Maxey a adăugat:

„Așa cum mi-a spus o persoană, dacă mobilizam toate resursele (CIA) timp de un deceniu, nu puteam recrea asta, pentru că sunt atât de multe metadate care leagă întreg ansamblul.”

„Pare că, de fiecare dată când mă uit în acest labirint de informații, găsesc ceva și mai oribil”, a spus el.

Hunter, deschizător de uși pentru chinezi

Ziaristul a menționat Bohai Harvest RST Partners (BHR), o firmă de investiții pe care Hunter Biden și Devon Archer, un infractor condamnat și prieten de familie al secretarului de stat John Kerry, au fondat-o împreună cu companii de investiții de top din China în 2014.

Biden înregistrase puține succese cu afacerile în sectorul financiar înainte de lansarea BHR cu ajutorul Băncii Naționale a Chinei.

„Băieții ăștia (Biden și Archer) nu știau nimic despre fondurile de investiții”, a comentat Maxey. „Instituții ca Goldman Sacks nu au fost niciodată capabile să încheie astfel de acorduri, așa că trebuie să te întrebi: a fost vorba de acces?”.

Chinezii au considerat, așadar, că Hunter Biden, cu numele său, le poate deschide uși importante.

„Cred că a fost”, spune Maxey. El a dezvăluit că activitatea lui Biden Jr. și Archer în BHR a ajuns până la cele mai înalte niveluri ale guvernului Chinei.

Hunter îi face programul lui Xi

Potrivit unui e-mail prezentat de Maxey, BHR s-a consultat cu Biden Jr. și Archer pentru a aranja o întâlnire între președintele Xi Jinping și potențiali parteneri de afaceri, cu ocazia vizitei de stat a lui Xi în Statele Unite, în 2015, când Joe Biden era vicepreședinte.

„În urma discuției cu Jonathan privind un posibil aranjament pentru ca președintele Xi să viziteze sediul LeTV din Los Angeles în cadrul viitoarei sale călătorii în SUA, în septembrie/octombrie 2015, Jonathan și cu mine am avut o întâlnire interesantă cu fondatorii LeTV”, arată e-mail-ul trimis lui Biden Jr. și Archer în iulie 2015 de un asociat din BHR.

Mesajul i-a fost trimis în copie și lui Jonathan Li, membru în conducerea executivă a BHR, care a avut o întâlnire cu Joe Biden, când vicepreședintele american efectuase o vizită în China cu doi ani mai devreme.

Această întâlnire a fost aranjată de Hunter Biden, care l-a însoțit pe tatăl său în călătoria în China, relatează New Yorker.

„Președintele Xi va face o oprire în Los Angeles, cu ocazia vizitei sale, acolo unde LeTV a achiziționat recent un centru de cercetare și dezvoltare, angajându-se să investească între 3 și 5 miliarde de dolari în cercetarea și designul automobilelor electrice și al vehiculelor inteligente”, se arăta în e-mail-ul din 2015 către Biden Jr. și Archer.

„LeTV a luat notă de ajutorul nostru în aranjarea unei vizite a președintelui Xi la sediul lor, sau, dacă acest lucru nu se poate realiza, atunci ca (fondatorul Le TV) dl Jia Yueting să ia cuvântul la una dintre reuniunile de primire la care va asista președintele Xi”, adaugă documentul.

Nu este clar dacă Xi a vizitat LeTV sau președintele LeTV a luat cuvântul la o întâlnire cu președintele Chinei.

Vizita lui Xi în Statele Unite din toamna lui 2015 nu a inclus o oprire oficială în California.

„Însă, când fiul vicepreședintelui și partenerul său corupt stabilesc programul președintelui Partidului Comunist chinez cu ocazia unei călătorii în Statele Unite, cu scopul de a-și utiliza influența pentru a ajunge la companiile americane ca să le determine să vândă chinezilor, aceasta este o încălcare (a Legii Înregistrării Agenților Străini) incredibilă”, a spus Maxey.

Lobby pentru chinezi 

Alte legături compromițătoare prezentat de Maxey au inclus relațiile familiei Biden cu spionajul chinez. Deși este posibil ca planurile BHR cu LeTV să nu se fi realizat, firma de investiții sprijinită de Beijing a reușit totuși să cumpere active sensibile pentru securitatea americană.

În septembrie 2014, BHR a cumpărat Henniges Automotive, cu sediul în Michigan, un lider în tehnologia antivibrații. „Această companie produce sisteme de ungere pentru automobile, motoare de avion, tancuri etc. – având o foarte clară componentă de securitate națională”, a spus Maxey.

BHR a finalizat achiziția în parteneriat cu Aviation Industry Corp. din China (AVIC), o entitate de stat care produce avioane de luptă învizibile pentru forțele aeriene chineze.

AVIC a fost implicată recent într-o schemă de spionaj pentru a fura tehnologie americană.

Acordul BHR-AVIC, care conferea AVIC pachetul de control la Henniges, avea nevoie de aprobarea Consiliului pentru Investiții Străine al SUA (CFIUS), o comisie formată din reprezentanți ai unor diverse agenții guvernamentale, inclusiv Departamentul de Stat și Pentagonul.

Administrația Obama a autorizat în cele din urmă tranzacția, fapt care a dus la o anchetă a Senatului ce a scos în evidență posibile infracțiuni financiare ale lui Hunter Biden și ale unchiului său, James, fratele lui Joe Biden.

„Ceea ce este cu adevărat tulburător este că, potrivit e-mail-urilor, chinezii știau că vor primi aprobarea CFIUS chiar înaintea lui Hunter, Devin și a celui de-al treilea partener, Jimmy Bulger”, afirmă Maxey.

„O altă chestiune pe care am găsit-o foarte dificilă când am analizat (e-mail-urile) este cum comunica Hunter cu intermediarii lui din Beijing? Cum făcea conexiunea?”

Un e-mail dat publicității de Maxey arată că Hunter Biden propunea ca un angajat chinez al BHR „ar trebui găzduit la Washington”, în birourile unei firme fondate de el și Christopher Herz, ginerele lui John Kerry.

„Cred că toți înțelegem că este absolut necesar să avem pe cineva la acest nivel angajat permanent să asiste coordonarea și comunicarea echipei americane cu Beijingul”, se arată în e-mail.

„Aceasta ar însemna monitorizarea tuturor acordurilor și consiliere acolo unde echipa americană poate aduce valoare, și menținerea echipei de la Beijing informată cu privire la strângerea noastră de fonduri și la alte eforturi ale noastre.”

Angajatul respectiv urma să aibă acces la rapoartele de cheltuieli ale lui Hunter Biden și ale celorlalți parteneri, mai arată e-mail-ul.

„Am dori ca această persoană să fie angajată și să înceapă munca până la 1 martie. După o perioadă de acomodare (de aproximativ 10 zile) ea să meargă în China unde să petreacă circa 30 de zile cu echipa chineză”, continuă mesajul.

Ce conținea cursul de instruire din China?

„Au trimis persoana imediat la Beijing pentru un curs de comunicare de câteva săptămâni. De ce trebuiau să facă asta? Ca să învețe să folosească Zoom sau e-mail-ul? Recurgi la așa ceva atunci când trebuie să înveți să faci niște lucruri într-un mod ascuns și viclean”, a spus Maxey.

El a adăugat că, în 2012, Hunter Biden a angajat-o și pe Kathy Chung, ca asistentă a tatălui său, vicepreședintele.

„Ei bine, cu timpul, această femeie devine un canal pentru informații către biroul lui Hunter. De exemplu, ea trimite un e-mail cu toate numerele de telefon mobile ale persoanelor din conducerea Senatului și Camerei Reprezentanților”, ca și pe cele ale fostului președinte Bill Clinton și ale fostei secretare de stat Hillary Clinton, în anul 2015, a spus Maxey.

„Iar din punctul de vedere al spionajului, a avea dintr-o lovitură toate numerele de telefoane mobile ale tuturor acestor persoane era o mare lovitură”,a continuat el.

Telefonul compromis al lui Joe

Și telefonul mobil al lui Joe Biden este posibil să fi fost compromis, fiind implicat în discuții foarte sensibile cu fiul său desfrânat și descoperite pe laptop.

Printre SMS-urile lui Hunter „există o conversație cu tatăl său. Și, de-a lungul unei perioade de circa șase luni, cea mai mare parte este reprezentată de îngrijorarea tatălui cu privire la fiul său, care este în mod evident dependent de droguri”, spune Maxey.

„Însă, de mai multe ori în această perioadă de șase-opt luni, cred că de trei ori, ei discută alegații despre Hunter ca despre o persoană care și-a abuzat unul dintre copiii familiei, sau poate nu doar unul. La un moment dat, tatăl zice «Hei, Hunter, oamenii mei îmi zic că telefonul meu este posibil să fi fost compromis, ar fi o idee bună dacă ai înceta să scrii toate astea».”

Și textul de la Joe Biden către Hunter continuă:

„Ea e plecată, sună-mă dacă vrei să vorbim. Fii atent ce scrii pe SMS, se pare că am fost piratat.”

Numeroase alte SMS-uri descriu comportamentul abuziv al lui Hunter cu minori sau în preajma acestora.

„Asta îmi întărește credința că Hunter încerca să îi aibă la mână pe cei din jur”, a spus Maxey, „deoarece, dacă tatăl meu îmi spunea «Hei, nu mai scrie chestii din astea, nu le vreau pe telefonul meu», aș fi șters convorbirea. Cu siguranță, nu aș fi salvat-o. Și o face de nenumărate ori.”

„Mi se pare că era un efort concertat din partea sa de a-i face pe ceilalți din jurul său să înțeleagă că, dacă îl abandonează, cu acest laptop poate să-i tragă pe toți după el. Cred că probabil îi era frică. Partenerii lui chinezi îl părăseau.”

În 2018, principalele contacte comerciale ale lui Hunter Biden dintr-o companie de stat chineză, numită CEFC China Energy, au fost epurate în urma unui imens scandal de mită.

Patrick Ho, director executiv la CEFC, pe care Hunter Biden îl numea „șeful spionilor din China”, a fost arestat la sfârșitul lui 2017 și a fost închis într-un penitenciar din New York.

Președintele CEFC, Ye Jianming, „a dispărut” nu mult timp după arestarea lui Ho.

Hunter Biden a lucrat îndeaproape cu Ho și Ye și la un moment dat a acceptat să-l reprezinte pe Ho ca avocat personal pentru suma de 1 milion de dolari.

INTERVIUL VIDEO DEVASTATOR, AICI: