ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Edward Snowden pare să se fi săturat de viața în exilul rusesc. Echipa de avocați a fostului angajat al NSA plănuiește să crească presiunea asupra Casei Albe pentru a obține iertarea președintelui Barack Obama, aflat  pe ultima sută de metri a mandatului, scrie RT.

Ben Wizner, șeful echipei de avocați a lui Snowden, a declarat duminică, pentru revista ”New York”, că vede o bună ocazie de a atrage atenția asupra cazului clientului său în septembrie, când celebrul regizor american Oliver Stone va lansa pe marile ecrane filmul inspirat de viața lui Snowden. 

Barack Obama este considerat cea mai mare speranță a lui Snowden, dar avocații lui pregătesc și alte soluții de a-și salva clientul de la un exil veșnic în Rusia. Una din soluțiile alternative ar fi aceea a unui proces corect, crede Snowden. În acest caz, el este de acord să răspundă acuzațiilor ce i-au fost aduse cum că ar fi pus în pericol SUA, prin informațiile pe care le-a furnizat despre programul de supraveghere și spionaj american.
 
 ”Ei vor să arunce pe cineva în pușcărie pentru restul vieții pentru că a făcut dezvăluiri despre interceptări și spionaj, adică pentru ceva ce până și apropiații Casei Albe recunosc că ar fi bine să fie luat în discuție la ora actuală”, a mai adăugat Snowden.
 
Americanii vor să îl judece pe Snowden pentru spionaj. Și riscă chiar condamnarea la moarte.  El a furnizat informații clasificate aparținând Agenției Naționale americane pentru Securitate (NSA) unor jurnaliști, dezvăluind astfel amploarea supravegherii globale practicate de către Guvernul american.