ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Edward Snowden a primit dreptul de a sta pe teritoriul Rusiei până în 2020, a anuntat miercuri avocatul său, Anatoli Kucerena, citat de RIA Novosti, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Kucerena a precizat că Snowden va putea depune în curând cererea de a obține cetățenia rusă. Pentru asta trebuie să aibă cel puțin cinci ani de rezidență pe teritoriul țării.

Cu câteva ore înaintea acestui anunț, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zaharova, informase, într-o postare pe Facebook, că autoritățile i-au extins lui Edward Snowden dreptul de ședere, fără a preciza exact durata.

Fost angajat al CIA și al unui contractor al Agenției Naționale pentru Securitate (NSA), Snowden este pus sub urmărire de către autoritățile din Statele Unite pentru declasificarea de documente secrete și pentru predarea câtorva zeci de mii de documente guvernamentale unor jurnaliști. Documentele relevă amploarea programelor de supraveghere ale SUA.

Edward Snowden se află în Rusia din iunie 2013.