ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea consecințe pe termen lung nu doar asupra cetățenilor acesteia, ci și asupra cetățenilor din statele Uniunii Europene, inclusiv asupra românilor. 

Circa 3,2 milioane de cetățeni ai Uniunii Europene vor fi afectate de măsurile anunțate de ministrul britanic. Toți vor avea nevoie de documente speciale pentru a putea dovedi că pot locui și munci în Marea Britanie, a declarat ministrul de Interne Amber Rudd.

Declarația ministrului Amber Rudd a fost făcută în fața membrilor Camerei Comunelor, unde aceasta a fost chemată să explice ce va presupune ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii pentru unii dintre cetățenii străini care sunt stabiliti în Regatul Unit, scrie BBC. Opoziția laburistă a vrut să știe cum va fi posibil ca angajatorii și proprietarii apartamentelor închiriate să facă distincția între străinii care au dreptul de a locui și de a munci în Marea Britanie și cei care au ajuns în regat după intrarea în vigoare a restricțiilor care ar interveni după Brexit.