ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot mai mulți germani se înarmează, pe fondul afluxului de refugiați și în urma atacului din seara de Revelion, de la Koln.

În plus, de teama unor agresiuni similare celor de la Koln, femeile din Germania fac cursuri de auto-apărare. Presa germană scrie că, mai mult decât oricând, au crescut și vânzările la spray-urile paralizante, folosite de obicei de poliție în timpul protestelor, conform Daily Mail.

În perioada 30 noiembrie 2015 și 30 ianuarie 2016 în jur de 21 de mii de persoane au obținut permise pentru arme de mici dimensiuni, ceea ce ridică numărul total al deținătorilor de permise de port-armă la 301.000, potrivit unui răspuns oficial al Ministerului de Interne al Germaniei.

Permisul poate fi obținut fără  să demonstreze cunoștințe de bază sau să argumenteze necesitatea deținerii unei arme. Astfel deținătorul permisului are dreptul să poarte cu el un pistol cu gaz sau un pistol de semnalizare în public.
 
Creșterea interesului pentru deținerea armele de foc s-a înregistrat la puțin timp după evenimentele din noaptea de Revelion, când Munchenul a fost amenințat de o grupare teroristă, iar la Koln sute de femei au fost agresate de refugiați.