ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul adjunct grec de externe Euclides Tsakalotos este noul ministru de Finanțe al Greciei. Numirea sa, despre care se vorbea încă de dimineață, a devenit oficială.

Desemnarea lui Euclides Tsakalotos în funcția de ministru de finanțe a fost anunțată la finalul reuniunii liderilor formațiunilor politice parlamentare, desfășurată timp de aproape șapte ore la sediul președinției.
 
Tsakalotos s-a născut la Rotterdam, în 1960, a studiat economia la Oxford și predă la Universitatea din Atena. Noul șef al Finanțelor provine din rândul formațiunii Syriza și face parte din comitetul de conducere. El este cel care, de acum înainte, va purta noi tratative cu creditorii.
 
Euclides Tsakalotos coordona în Ministerul de Externe de la Atena relațiile economice internaționale.
 
Ministrul grec de finanțe, Yanis Varoufakis, şi-a anunţat în această dimineaţă demisia din guvernul condus de Alexis Tsipras. Decizia sa de a demisiona intervine în condițiile în care referendumul convocat pe tema măsurilor de austeritate s-a soldat cu o mare victorie a Guvernului, iar premierul Alexis Tsipras anunțase, duminică seara, că vrea să reia negocierile cu creditorii internaționali, dar în alte condiții. 

"La scurt timp după anunțarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferință a anumitor membri ai Eurogrupului și a unor 'parteneri' asociați față de 'absența' mea la reuniuni, o idee pe care primul ministru o consideră potențial utilă pentru obținerea unui acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanțe astăzi", a scris Yanis Varoufakis, pe blogul său.

.