ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a desemnat luni pe Edouard Philippe, membru al partidului Republicanii (centru-dreapta), pentru funcția de prim-ministru.

Edouard Philippe, numit în funcția de prim-ministru al Franței de președintele Emmanuel Macron, s-a declarat „onorat" de această oportunitate, explicând că se consideră un politician cu doctrină de dreapta pentru că este atașat valorii libertății, relatează Le Figaro.

„Am avut ocazia de a participa la un dineu cu președintele Republicii și m-a anunțat că mă va numi prim-ministru. Sunt onorat. Am reflectat ceva timp, nu este o decizie pe care să o fi putut lua imediat", a afirmat Edouard Philippe.

Întrebat despre doctrina sa politică, noul premier al Franței a precizat: „Mă simt un politician de dreapta pentru că sunt extrem de atașat de libertatea economică, libertatea de gândire și de exprimare".