ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Homosexualii par a fi ținta predilectă a noilor epidemii post-COVID. După Variola Maimuței, focarul unei maladii noi, și mai teribile, seceră membrii acestei minorități sexuale.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilod din Statele Unite (CDC) investighează focarul „mare, în plină desfășurare” al unei boli rare care a izbucnit în Florida.

Într-un comunicat de presă,citat de The Epoch News, CDC a avertizat în legătură cu apariția așa-numitei boli meningocice în rândurile homosexualilor din acest stat american.

Jose Romero, șeful diviziei CDC pentru imunizare și boli respiratorii, a arătat într-un comunicat dat publicității miercuri:

„Vaccinarea împotriva bolii meningocice este cea mai bună modalitate de a preveni această maladie gravă, care poate deveni mortală.”

Romero a explicat că este important ca bărbații homosexuali să se vaccineze „din cauza focarului din Florida și a numărului mare de evenimente Pride (parade ale comunității LGBT) care vor avea loc în tot statul în săptămânile următoare”.

Potrivit CDC, cel puțin 24 de cazuri și 6 decese au fost raportate, toate în rândul homosexualilor.

Boala meningococică este cauzată de bacteria Neisseria meningitidis, care poate provoca o infecție a sângelui. Ea este responsabilă și de meningită.

„Boala meningococică poate afecta pe oricine și poate fi mortală”, a mai avertizat CDC.

Simptomele sunt: febră mare, dureri de cap, înțepenire a gâtului, greață/vărsături sau o erupție cutatană violet închis.

După variola maimuței, este a doua boală infecțioasă care lovește mai ales comunitatea homosexuală.