ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Erdogan a amenințat că va deschide granițele Turciei pentru ca migranții ilegali să poată ajunge în Europa, ca răspuns după ce Parlamentul European a votat înghețarea temporară a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, relatează AFP și Reuters.

„Ascultați-mă și luați aminte, dacă veți continua în acest fel, atunci granițele se vor deschide", a declarat Erdogan într-un discurs pe care l-a ținut la Istanbul, vineri, referindu-se la votul recent al Parlamentului European, potrivit AFP. „Nici eu, nici poporul meu nu vom fi afectați de aceste amenințări deșarte. Nu contează nici dacă ar fi (fost) un vot în unanimitate (al Parlamentului European)", a adăugat Erdogan, citat de Reuters.

„Noi suntem cei care hrănim trei până la 3,5 milioane de refugiați în această țară. Voi v-ați trădat promisiunile", a transmis Erdogan UE, citat de Associated Press.

„Atunci când 50.000 de migranți s-au adunat la postul de frontieră Kapikule (la frontiera turco-bulgară) ați strigat după ajutor. Ați început să vă întrebați «Ce vom face dacă Turcia își deschide frontierele?»", a spus Erdogan, citat de AFP.

În martie anul acesta, amintește AFP, Ankara și Bruxelles au încheiat o înțelegere care stabilea că Turcia va ține migranții care vor să ajungă în Europa, un acord care a avut ca efect, până acum, reducerea numărului de migranți care au traversat Marea Egee.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care cere suspendarea temporară a negocierilor de aderare cu Turcia.