ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Erdogan, care nu își ascunde ambițiile de a deveni noul lider al lumii musulmane, manifestă calități și în domeniul marketingului.

Imaginația islamiștilor pare să nu aibă limite: Turcia a început să comercializeze moschei gonflabile, numai bune pentru îngenuncheat credincioșii aflați în vilegiatură, relatează site-ul algerian K-Direct, potrivit evz.ro

Primele moschei gonflabile de fabricație turcească au apărut deja pe plajele din Algeria.
 
Sursa citată notează că acestea sunt instalate de salafiști peste tot, fără vreo autorizație, pentru a le reaminti algerienilor că și în vacanță au îndatoriri ca musulmani.

În pofida eșecurilor diplomației turce din ultimul an, care au adus izolarea țării pe scena internațională, construcția de moschei in diverse colțuri ale lumii  a luat avânt, regimul de la Ankara încercând să susțină un islam moderat.

Fostul premier turc Ahmet Davutoglu, arhitectul politicii așa-zis "neo-otomane” îmbrățișate de Turcia în anii 2000, susținea  că islamul promovat de Turcia reprezintă un "antidot” contra celui al Statului Islamic.
 
„Ankara pășește, uneori, pe coji de ouă” în cazul acestor proiecte privind ridicarea moscheilor,  nota ziarul Les Echos, anul trecut, dând ca exemplu situația din România, unde populația este divizată în privința planurilor de construcție, la București, a celei mai mari moschei din Europa. Mulți ar putea considera acest lucru surprinzător, dar, în definitiv, președintele turc a uimit în 2014 o lume întreagă atunci când a declarat că America nu a fost descoperită de Cristofor Columb, în 1492, ci de musulmani, cu 300 de ani mai devreme, scria Les Echos.