ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Să nu punem căruța înaintea calului”. Acesta a fost mesajul  postat miercuri pe Twitter de Peter Kazimir, ministrul de Finanţe al Slovaciei, referitor la Grecia. 

El a anunțat că miniştrii de Finanţe din statele din zona euro au stabilit ca orice negociere cu Atena să fie amânată până după anunţarea rezultatului referendumului programat duminică.
 
"Membrii Eurogrupului sunt uniţi în poziţia de a aştepta rezultatul referendumului din Grecia, înainte de orice noi discuţii. Am decis să aşteptăm rezultatul referendumului. Să nu punem căruţa înaintea calului", a anunțat Peter Kazimir printr-un mesaj postat pe Twitter, după teleconferinţa Eurogrup organizată miercuri seară. 

Decizia membrilor Eurogrup este similiară cu poziția adoptată de Germania.Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu este dispusă să discute despre un nou plan de asistență pentru Grecia înaintea referendumului din 5 iulie. 

Premierul  Alexis Tsipras anunțase cu doar câteva ore înainte că nu va renunța la organizarea referendumului de diminică prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internaționali.