ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exodul refugiaților împarte Europa în două. Peste 15 mii de oameni au ieşit în stradă la Bruxelles pentru a încuraja primirea refugiaţilor. În paralel, de data aceasta în oraşele mari din Polonia, liderii extremei drepte au organizat manifestații împotriva migranţilor.

"Refugiaţii sunt bineveniţi", s-a putut citi pe pancartele manifestanţilor. Aceştia s-au adunat în apropierea Gării de Nord, nu departe de clădirea unde migranţii trebuie să îşi depună cererile pentru azil. Belgienii au purtat şi banderole în semn de solidaritate cu refugiaţii. Organizatorii au estimat numarul manifestanţilor la 20.000, în timp ce poliţia a anunţat 15.000 de persoane. 

Platforma civică de sprijin pentru refugiaţi, una dintre organizaţiile care au pus la cale mitingul, a salutat succesul evenimentului pe reţelele de socializare. Într-un parc din apropierea locului unde s-a desfăşurat manifestaţia, o tabără de corturi a fost ridicată recent pentru a oferi adăpost, mâncare şi îmbrăcăminte refugiaţilor care continuă să vină în capitala belgiană, conform B1.ro.

Pe de altă parte, în Varşovia, extrema dreaptă a organizat o serie de proteste faţă de migranţi, la care au participat mii de persoane. Manifestările au fost organizate în urma deciziei premierului Ewa Kopacz ca Polonia să se alăture celorlalte state membre UE în a oferi asistenţă financiară refugiaţilor. 

De asemenea, Polonia urmează să accepte aproximativ 7.000 de refugiaţi până în 2017. Ca răspuns la aceste manifestaţii, Kopacz s-a alăturat unor activişti care acoperă cu vopsea, în cadrul unei campanii, inscripţii rasiste de pe ziduri din capitala poloneză.