ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European a anunțat luni că eurodeputatul polonez Janusz Korwin-Mikke va primi o „sancțiune pe măsură” pentru remarcile sale inacceptabile privind diferențele de salarizare între cele două sexe, după ce se va termina investigația, potrivit unui comunicat al legislativului UE.

„Prin insultarea tuturor femeilor, domnul Korwin-Mikke a călcat în picioare valorile noastre fundamentale”, a subliniat Tajani, în plenul Parlamentului European reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Duritatea sancțiunilor este proporțională cu gravitatea afirmațiilor care au fost proferate. Prin atacarea egalității de gen în cursul unei dezbateri referitoare la femei, în sesiune plenară, dezbatere care a fost prezidată de o femeie, toate femeile au fost ofensate', a adăugat președintele PE.

Janusz Korwin-Mikke (neafiliat vreunui grup europarlamentar) va fi privat de 9.210 de euro reprezentând suma indemnizației de prezență pentru o perioadă de 30 de zile și va fi suspendat de la activitățile Parlamentului European timp de 10 zile, informeaza Agerpres.
 
La 1 martie, în cadrul plenului Parlamentului European, Janusz Korwin-Mikke a făcut unele afirmații insultătoare la adresa femeilor, apreciind că sunt „inferioare bărbaților”.

Janusz Korwin-Mikke: „Desigur, femeile trebuie să câștige mai puțin decât bărbații, pentru că sunt mai slabe, mai mici și sunt mai puțin inteligente.”

Ulterior, după mai multe plângeri formulate, Antonio Tajani Președintele Parlamentului European a declanșat o anchetă pentru „remarci sexiste” în ceea ce-l privește pe eurodeputatul polonez.