ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai puțin de 260 de personalități cu origine evreiască din industria cinematografiei au adresat o scrisoare deschisă Academiei de Film, criticând „sub-reprezentarea” evreilor în filme și cer respectarea loc ca „clasă protejată”.

Artiștii, afiliați în organizația Jew in the Citys Hollywood Bureau for Jewish Representation, au declarat că sprijină obiectivul Academiei de a promova minoritățile, dar arată că evreii nu trebuie să fie considerați „albi” deoarece ar avea o „identitate genetică” distinctă.

Deși este posibil ca unii evrei să fie „albi”, continuă semnatarii, aceasta este doar pentru că „poartă ADN-ul opresorilor strămoșilor lor”.

Ei citează o listă cu categoriile sociale „sub-reprezentate”, conform normelor Academiei de Film americane, date publicității în 2000, care urmează să intre pe deplin în vigoare din 2024, și afirmă:

„Absența evreilor din grupele sub-reprezentate implică faptul că evreii ar fi supra-reprezentați în filme, ceea ce este pur și simplu fals. Sunt foarte puține filme despre evrei, în afară de cele despre Holocaust.”

Printre grupurile „sub-reprezentate” citate de Academie în 2000 și care trebuie protejate din rațiuni „incluzive” se numără de pildă femeile, comunitatea LGBT, cei cu dificultăți cognitive sau handicap locomotor, inclusiv surzi etc.

De asemenea, Academia a oferit și o listă a raselor și etniilor care trebuie mai bine reprezentate în filme. Printre ele: asiatici, latino/hispanici, negri/afro-americani, indigeni/nativi americani/nativi din Alaska, persoane din Orientul Mijlociu/Nordul Africii și nativi Hawaieni sau alți insulari din Pacific.

Cei 260 de semnatari evrei explică în scrisoarea lor:

„Deși unii consideră în mod greșit că Iudaismul este doar o religie, evreii sunt de fapt și un grup etnic cu o practică spirituală diversă pe care nu toți o respectă. Evreii sunt un popor indigen din Orientul Mijlociu, cu o prezență continuă aici de peste 3.000 de ani.”

Și adaugă:

„Aceasta nu contrazice faptul că evreii, la fel ca toate grupurile marginalizate, au membri de culoare albă. Colonizarea și exilul lor au dus la milenii de persecuții, iar numeroși evrei poartă încă ADN-ul opresorilor strămoșilor lor.”

Drept urmare:

„Excluderea evreilor din Standardele de Reprezentare și Incluziune ale Academiei de Film este discriminatoare la adresa unei clase protejate prin invalidarea identității sale genetice și istorice. Acest aspect trebuie rezolvat imediat prin includerea evreilor în aceste Standarde.”

Printre cei 260 de semnatari ai documentului se numără: actorii David Schwimmer, Julianna Margulies, Michael Rapaport, Josh Gad, producătorii executivi ai serialului Friends – Marta Kaufmann și Kevin Bright, producătorii Gail Berman și Nancy Spielberg, fosta președintă a NBC Universal TV Susan Rovner sau fostul președinte al MGM Gary Barber.

Puteți citi integral Scrisoarea Deschisă AICI.