ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un medicament antiparazitar ieftin, fără brevet, s-a dovedit a avea un efect semnificativ în reducerea mortalității la pacienții cu Covid-19 moderat până la sever, scrie Financial Times.

Cercetătorii au salutat concluzia preliminară drept un pas esențial către extinderea arsenalului de medicamente utilizate împotriva bolii. Andrew Hill de la Universitatea din Liverpool, alături de alți specialiști, au efectuat o analiză meta-analitică a 18 studii care au constatat că ivermectina este asociată cu reducerea inflamației și cu o eliminare mai rapidă a Sars-Cov-2, virusul care provoacă Covid-19.

În șase dintre aceste studii, riscul de deces a fost redus cu 75% la un subgrup de pacienți cu Covid-19 moderat până la sever.

Singurul antiviral cu aprobare la nivel global pentru tratarea Covid-19 este remdesivirul, de la Gilead Sciences, care a demonstrat unele beneficii în scurtarea internării, dar nu are un efect clar asupra mortalității sau a sarcinilor virale, cantitatea de virus care circulă în fluxul sanguin al pacientului.

Ivermectina nu este din punct de vedere tehnic un antiviral, deși aceste rezultate sugerează că medicamentul se poate bucura de proprietăți antivirale. Se folosește de obicei pentru a trata infestările cu păduchi și scabie, precum și paraziți mai serioși, cum ar fi oncoceroza(sau boala lui Robles).

Dr. Hill a spus că rezultatele ivermectinei sunt încurajatoare, dar sunt necesare studii suplimentare pentru a oferi autorităților de reglementare globale dovezi suficient de robuste pentru a justifica aprobări.

„Este un medicament generic utilizat în întreaga lume. Costă 12 cenți pentru a face substanța medicamentoasă. Medicamentul costă 3 dolari în India, 960 dolari în SUA ”, a declarat dr. Hill pentru Financial Times.

Medicamentul ar putea face infectarea oamenilor mai dificilă și ar putea fi mai greu pentru cei infectați să-i infecteze pe alții, consideră cercetătorii.

"Dacă persoanele testate pozitiv cu Covid-19 sunt tratate imediat cu un medicament care elimină virusul rapid, acest lucru le-ar putea face mai puțin capabile să infecteze alte persoane", a spus dr. Hill. „Această strategie de „tratament ca prevenire ”funcționează pentru HIV și ar trebui acum testată pentru Covid-19.”

Ivermectina nu este aprobată în Marea Britanie și este de obicei importată din Franța. Dar cercetătorii sunt convinși că multe dintre studiile care au fost analizate nu au fost evaluate de colegi și că meta-analizele, care analizează mai multe studii simultan, ar putea fi predispuse la erori.
Medicul infecționist Ion Alexie, de la spitalul Summerlin din Las Vegas,  a anunțat recent că National Institute of Health, din Statele Unite, a autorizat medicii să folosească Ivermectina, transmite Smartradio.
 
Aceasta urmează să fie folosită pentru:

1. Profilaxie, înainte de expunere la virusul SARS-Cov-2 (foarte mulți medici utilizează Ivermectina lunar, pentru protecție);

2. Profilaxie, pentru a evita o eventuală reinfectare;

3.Tratament, pentru pacienti Covid în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor și deceselor.