ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost intens criticată pentru decizia de a nu pune în aplicare închiderea completă a țării și nici nu a impus obligativitatea măștii, Suedia are acum una dintre cele mai scăzute rate de infecție cu coronavirus din lume. „Suedia a trecut de la a fi țara cu cele mai multe infecții din Europa la cea mai sigură", a declarat dr. Anders Tegnell, epidemiologul șef al țării, într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera. „Poate că politica noastră a avut rezultate mai târziu, dar, în cele din urmă,  a dat rezultate și chiar cele mai bune", a spus Tegnell. „Și apoi sperăm, de asemenea, că rezultatul va fi mai stabil”.

Declarațiile sale vin și după ce Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor anunța săptămâna trecută că rata infecțieilor din Suedia este de aproximativ 12 cazuri la milion, comparativ cu 18 în Danemarca și 14 în Norvegia.

Din 2.500 de suedezi selectați și testați la întâmplare, zero au fost pozitivi, comparativ cu 0,9% pozitivi în aprilie și 0,3% în mai, a precizat Centrul.

„Interpretăm acest lucru drept un semn că în prezent nu există o infecție pe scară largă în rândul persoanelor care nu prezintă simptome”, afirmă și Karin Tegmark, șef adjunct al Agenției de Sănătate Publică din Suedia.

Luna trecută, Tegnell explica pentru Fortune de ce Suedia nu impune purtarea măștii. „Cu cifrele care scad foarte repede în Suedia, nu vedem nici un rost să purtăm o mască, nici măcar în transportul public. De asemenea, epidemiologul șef spunea că, după cum se constată, „curbele” infecțiilor, spitalizărilor și deceselor „scad,iar curbele celor care se află în stare gravă încep să se apropie de zero”.

Site-ul Gateway Pundit scria tot luna trecută că oamenii de știință din Olanda au ajuns la concluzia că nu există dovezi clare cofnform cărora purtarea măștilor protejează pe oricine.

„Nu sunt necesare măști în locurile publice, pe baza tuturor dovezilor actuale”, a spus Coen Berends, purtător de cuvânt al Institutului Național pentru Sănătate Publică și Mediu din țară. „Nu există niciun beneficiu și poate exista chiar un impact negativ”, susține acesta,