ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul orașului Cannes, David Lisnard, a interzis, printr-o hotărâre, portul costumelor de baie de tip burkini pe plajele rivierei franceze, ca o „măsură de securitate”.
 
Hotărârea emisă de primăria din Cannes prevede că „accesul pe plajă și pentru înot este interzis pentru oricine nu are un costum de baie ce respectă bunele obiceiuri și laicitatea”, informează independent.co.uk.
 
Primarul Lisnard spune că a introdus această regulă pentru că „afișarea costumelor ce arată ostentativ afilierea religioasă, în timp ce Franța și locurile cu semnificație religioasă sunt ținta unor atacuri teroriste, este de natură să creeze un risc de perturbare a ordinii publice (adunări, încăierări, etc.), risc ce trebuie prevenit.”
 
După decizia edilului din Cannes, și alte autorități locale franceze, din Villeneuve-Loubet și  Touquet, au decis să adopte aceeași măsură. Și primarul din Sisco a interzis burkini după scandalul din acest week-end, când un tânăr localnic de 16 ani a fost atacat de magrebienii înarmați cu macete, pentru că și-a permis să fotografieze, pe plajă, o femeie musulmancă ce purta acest costum. Localnicii au reacționat, iar în confruntările ce au avut loc patru persoane au fost rănite.
 

 
Două asociații din Franța au anunțat că vor ataca în instanță hotărârea primăriei din Cannes, spunând că ea încalcă libertățile individuale.