ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agricultorii francezi continuă, pentru a doua săptămână, să facă presiuni asupra guvernului de la Paris, nemulțumiți de scǎderea preţurilor la care sunt achiziţionate produsele lor. Cel puțin 300 de tiruri care veneau din afara țării nu au putut intra în Franța din cauza barajelor instalate de protestatari.

Astfel, agricultorii francezi au blocat și au întors din drum 300 de camioane care importă produse alimentarea din Germania. Mai mult, şase drumuri dinspre Spania şi Germania au fost blocate de fermieri, care protestează din cauza scăderii preţurilor la produsele alimentare autohtone, care i-a adus în pragul falimentului. Protestul fermierilor are ca scop împiedicarea pătrunderii produselor străine în ţară.

"Am oprit deja între între 200 și 300 de camioane care transportă produse pe care noi le considerăm concurență", a declarat pentru AFP, conform B1.ro,  Franck Sander, preşedintele filialei locale a Federaţiei Departamentelor şi Sindicatelor Exploataţiilor Agricole (FDSEA).

Acesta a mai precizat că peste o mie de muncitori agricoli au luat parte la blocarea drumurilor.

Și autostrada din sud-vestul regiunii Haute - Garonne a fost blocată de fermierii francezi, aceștia răscolind toate camioanele care au venit din Spania.

"Fermierii au răscolit zeci de camioane din Spania pe o autostradă din sud-vestul regiunii Haute - Garonne , amenințând să descarce orice carne sau fructe găsesc. Ei au folosit aproximativ 10 de tractoare pentru a bloca autostrada", a spus Guillaume Darrou , secretar general al tinerilor fermieri din Haute - Garonne.

Protestul a început duminică seară, când fermierii francezi au oprit 12 camioane să treacă granița, acestea fiind nevoite să se întoarcă.

În urmă cu două săptămâni, la izbucnirea conflictului, s-au anunţat o serie de măsuri privind mărirea preţurilor la carnea de vită şi de porc şi la lapte. În paralel guvernul francez anunţase un plan de urgenţă în favoarea agricultorilor, plan ce poate ajunge până la 1,1 miliarde de euro.