ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul britanic Pearson a decis să vândă publicaţia Financial Times (FT) unei companii digitale de ştiri care operează la nivel mondial, după ce a deţinut acest ziar prestigios timp de aproape 60 de ani, a dezvăluit, joi, o sursă familiarizată cu dosarul acestei tranzacţii, informează Agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Grupul Pearson consideră că a sosit momentul să-şi concentreze atenţia asupra strategiei sale educaţionale şi să nu mai vizeze sectorul mass-media, a dezvăluit acea sursă, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Pearson a confirmat, ulterior, că s-a aflat în ultimele luni în negocieri avansate care vizau o potenţială vânzare a FT. Zvonurile apărute sugerau faptul că publicația ar putea fi vândută cu 1,4 miliarde de euro, iar printre pontețialii cumpărători s-ar fi aflat Bloomberg, Axel Springer, grupul Thomas Reuters.

Cu o vechime de 171 de ani, Pearson deţine şi un număr mare de acţiuni în grupul Penguin Random House.