ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Singurul fiu adoptiv dintre cei cinci copii ai fostului președinte american Ronald Reagan, Michael, se teme pentru securitatea președintelui-ales al Statelor Unite, Donald Trump.

„Cea mai mare îngrijorare a mea este pentru siguranța președintelui Donald Trump. Sunt îngrijorat pentru viața sa. Tatăl meu a fost împușcat de un nebun, sunt mai mulți nebuni acum”, a scris pe Twitter Michael Reagan, adoptat de Ronald Reagan și prima sa soție, actrița Jean Wyman.

Republicanul Ronald Reagan a fost președinte în perioada 1981-1989, trecând printr-o tentativă de asasinat după doar 69 de zile de la învestire, la Wahsington.

Michael Reagan este președintele Fundației Moștenirea Reagan.

IBtimes.com scrie că Trump are un bodyguard personal, fostul detectiv de poliție din New York Keith Schiller, și vrea să îl ia cu el la Casa Albă.

În plus, republicanul intenționează să folosească în continuare o firmă privată de securitate și după ce va fi investit, ceea ce ar duce la întreruperea unei tradiții în rândul președinților americani, care apelau pentru asta la angajații Secret Service.

Donald Trump a cheltuit mai mult de un milion de dolari pe securitate în timpul campaniei sale.

Protejarea lui Trump ar urma să fie însă extrem de costisitoare, mai ales dacă va decide să petreacă timp în New York, iar oficialii susțin că până la jumătate de milion de dolari trebuie plătiți pe zi pentru protejarea președintelui-ales.

În luna iulie a anului trecut, un tânăr britanic de 20 ani a fost reținut pentru că a încercat să îl ucidă pe Donald Trump.

Michael Steven Sandford se afla într-un cazino în Los Angeles, acolo unde era programat un eveniment electoral al lui Trump. Sandford s-a prefăcut că este un fan al lui Trump și că vrea un autograf. S-a apropiat de un agent Secret Service și a vrut să-i fure pistolul, pentru a-l împușca pe republican. Tânărul a fost însă rapid imobilizat. 
 
Patru președinți ai SUA, Abraham Lincoln, James Garfield, William McKinley și John F. Kennedy au fost asasinați. De asemenea, au existat o serie de tentative de asasinat la viața unor președinți americani: începând cu Andrew Jackson,în 1835, a lui William Howard Taft, Theodore Roosevelt, Herbert Hoover, Franklin Roosevelt , Harry S. Truman, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush și terminând cu Barack Obama.