ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele loiale regimului președintelui sirian Bashar al-Assad au eliberat ultimul oraș controlat de rețeaua teroristă Stat Islamic în provincia Homs din vestul Siriei, informează site-ul postului France 24, citând Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO),relatează Mediafax.

Al-Sukhna, la aproximativ 70 de kilometri nord-est de Palmyra, era ultima localitate majoră controlată de Stat Islamic pe drumul care face legătura cu orașul Deir Ezzor, unde o garnizoană a forțelor guvernamentale siriene se află sub asediul militanților rețelei teroriste încă din anul 2015.

OSDO a precizat că la operațiune au participat și mai multe avioane militare ruse.

Informațiile nu au fost încă confirmate în mod oficial de autoritățile de la Damasc.

Începând din luna mai, armata siriană, cu sprijin aerian rus, au lansat o amplă ofensivă care are drept scop să restabilească legăturile terestre cu orașul asediat Deir Ezzor din estul Siriei.

Concomitent, alianța kurdo-arabă Forțele Siriene Democratice (SDF), cu sprijin aerian din partea coaliției internaționale coordonate de SUA, a lansat anul trecut o ofensivă care are drept scop să elibereze orașul Raqqa, principalul bastion al rețelei teroriste Stat Islamic.