ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Colonelul american Anthony Shaffer, fost agent CIA, susține că Donald Trump nu a fost spionat personal de către oamenii administrației Obama, nici Trump Tower. Cei care au fost spionați sunt oamenii care au făcut parte din echipa de campanie a magnatului american.

Într-un interviu pentru postul TV Fox News, colonelul  Anthony Shaffer, a afirmat că „ideea și afirmația de bază” a președintelui Statelor Unite, Donald Trump, că a fost spionat de către administrația predecesorului său, „este adevărată”.
 
Trump nu a fost spionat, fizic, cu microfoane băgate în telefonul său, așa cum nici în Trump Tower nu au fost astfel de interceptări, dar aparatul său de campanie a fost ascultat, spune fostul agent CIA. Acest caz, de spionare a candidatului republican, spune Anthony Shaffer, este „mai rău decât scandalul Watergate”.

 Deși o astfel de spionare a echipei lui Trump putea fi considerată legală, „dezvăluirea” unor nume -  printre care cel al lui  Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Națională al lui Trump, care a demisionat în urma scandalului privind presupusele sale relații cu Rusia - este, probabil, o „infracțiune gravă”, afirmă fostul agent CIA.

„Politicienii desemnați pentru această misiune” din cadrul comunității serviciilor de informații știau exact ce să urmărească, chiar dacă spionarea nu avea nimic de-a face cu presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.
 
Reamintim că Michael Flynn a demisionat pe fondul unui scandal generat de discuțiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancțiunilor americane, înaintea investirii lui Donald Trump.

Ministerul justiției din Statele Unite a anuntat in urmă cu două săptămâni că a trimis Congresului documente privind posibilitatea ca fostul președinte Barack Obama să fi ordonat spionarea lui Donald Trump. Documentele au fost trimise comisiilor pentru serviciile de informații și celor judiciare din Camera Reprezentanților și Senat, la cererea acestora. 
 
La începutul lunii, în mai multe mesaje pe Twitter, Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama că a dispus interceptarea convorbirilor sale telefonice înainte de alegerile din 8 noiembrie.