ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director al CIA, Michael Morell a declarat că președintele Rusiei va încerca să obțină un acord cu Administrația Donald Trump prin care sistemele antirachetă NATO din România și Polonia să fie blocate, precum și anularea sancțiunilor antiruse, informează Mediafax.

Michael a făcut avertismentul într-un interviu unde întrebat de reacția lui Vladimir Putin față de expulzarea diplomaților ruși a răspuns că nu a fost surprins și că președintele rus nu a făcut un gest deoarece vrea să-l câștige pe Trump de partea sa.

"Reacția lui Vladimir Putin a fost neobișnuită, dar nu surprinzătoare. Este neobișnuită pentru că, de obicei, rușii răspund simetric atunci când Statele Unite expulzează agenți de informații. Birocrații de la Moscova așteptau acest lucru - un răspuns simetric. Dar nu este surprinzător că Putin nu a dat curs acelei recomandări, deoarece acest lucru este compatibil cu abordarea față de Donald Trump: vrea să îl câștige de partea sa, îl vrea prieten",a declarat fostul director CIA.

"Vladimir Putin are o miză pe termen lung. Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu președintele Donald Trump care să producă un acord prin care Statele Unite să elimine sancțiunile occidentale impuse (Rusiei - n. red.) din cauza crizei din Ucraina și acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România și Polonia, în schimbul unui efort militar comun împotriva rețelei teroriste Stat Islamic în Siria", a adăugat Michael Morell.

Fostul director CIA este de părere că Putin mizează pe avantaje politice pentru Donald Trump, deoarece în acest fel ar putea evita interesele generale startegice ale Statelor Unite.

"Un astfel de acord ar conține avantaje strategice pentru Vladimir Putin, iar el mizează pe avantaje politice pentru Donald Trump, pentru a putea evita interesele generale strategice ale Statelor Unite, întrucât celei mai mari părți a publicului american de fapt nu prea îi pasă de Ucraina sau de apărarea antirachetă în Europa de Est, dar sunt preocupați de rețeaua Stat Islamic", a mai precizat acesta.