ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost general NATO avertizează că Rusia ar putea ataca Europa în 48 de ore, iar NATO nu ar putea riposta cu un contraatac eficient decât după câteva luni.

Sir Richard Barrons afirmă că Rusia poate trimite avioane de luptă, nave și trupe în Europa în doar 48 de ore, în vreme de NATO nu ar fi capabilă să aibă o reacție pe măsură, deși Alianța Nord-Atlantică are capabilități mai mari decât Rusia, care se află, însă, în stare de semi-inactivitate, potrivit independent.co.uk.

Generalul britanic în rezervă avertizează că țări precum Franța, Germania, Italia sunt preocupate în special de criza imigranților și de lupta împotriva terorismului, în pofida faptului că Rusia investește tot mai mult în dotarea armatei.  

"NATO e superioară Rusiei în privința capacităților militare, dar, pentru că acestea sunt în stare de semi-inactivitate, e o fereastră de oportunitate aici. Rusia ar putea profita, ar putea ataca, situație în care NATO ar fi presată să răspundă, însă nu are pregătit nici un plan", susține fostul general britanic.