ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a fost numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa, din Ucraina, informează presa internațională.

 

Decretul a fost semnat sâmbătă de şeful statului, Petro Poroşenko. Cu numai două zile înainte de numirea în funcţia de guvernator, Mihail Saakashvili a primit cetăţenia ucraineană. 
 
Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei în două mandate și s-a remarcat printr-un discurs agresiv pro-occidental. Mai mult, a intrat în conflict militar cu Rusia, după ce a invadat provinciile Osetia de Sud și Abkhazia. Drept răspuns, Rusia a invadat și ocupat cele două provincii, inclusiv o parte din teritoriul Georgiei.
 
După plecarea din funcția de președinte, noile autorități de la Tbilisi l-au investigat pe Saakașvili, fiind dat în urmărire internațională pentru abuz în serviciu după ce a ordonat utilizarea forţei în timpul demonstraţiilor opoziţiei şi atacarea unui post de televiziune.