ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votată în urmă cu 26 de ani de Academia Franceză, reforma ortografiei limbii franceze va începe să fie aplicată din luna septembrie.

În total, 2400 de cuvinte vor suferi modificări, cu scopul de a simplifica limba franceză. Accentul circumflex nu va mai fi folosit. "Acesta nu va dispărea cu totul, pentru că cele două ortografii vor putea fi utilizate în paralel" - dă asigurări ministrul francez al Educației, Najat Vallaud Belkacem, potrivit bfmtv.com.

Astfel, "nenuphar" se va scrie "nenufar", "oignon" - "ognon", "porte-monnaie" va deveni "portemonnaie", "week-end" se va scrie "weekend", "maîtresse" va fi "maitresse" ș.a.m.d.

Noua reformă nu este bine primită de toți. ”Este adevărat că accentul circumflex nu este mare lucru. Dar eliminăm datele din istoria Franței pentru că nu le putem reține ușor? Nu”, susține profesorul Julien Soulié.

Editorii manualelor școlare au început deja să lucreze la noile ediții, care trebuie să fie gata până în septembrie, când intră în vigoare noile norme ortografice.