ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francois Fillon, fostul premier al Franței, este câstigător în primul tur al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la alegerile care vor alea loc în primăvara lui 2017, informează presa internațională.

 În următoarea rundă pentru alegerea candidatului republican francez la președinție se vor înfrunta François Fillon și Alain Juppé, fost premier și primar al orașului Bordeaux, la data de 27 noiembrie.

Fillon este un conservator social, adept al reformei pieței libere, admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, acesta se opune căsătoriilor persoanelor de același sex.

Noul lider al dreptei din Franța consideră imperialismul american una din amenințările la adresa Europei.

Nicolas Sarkozy a pierdut în fața foștilor premieri francezi, Fillon și Juppe, acesta ieșind pe locul al treilea în cadrului primului tur.

Campania lui Sarkozy a mizat pe identitatea franceză națională, în cadrul acesteia el sugerând interzicerea voalului islamic.