ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunțat construirea unei tabere pentru imigranți, la Calais, investiția fiind de 25 de milioane de euro. 


Potrivit Le Figaro, cinci milioane vor veni de la Uniunea Europeană. Tabăra de imigranți va avea 1.500 de locuri, față de 3.500 cât ar fi nevoie. 

Pentru primarul din Calais, Natacha Bouchart, vestea anunțată de ministru este una foarte bună, având în vedere că autoritățile locale se luptă de luni întregi cu afluxul de imigranți. Noul centru pentru imigranți va fi construit până la începutul lui 2016.

La 21 august, Franța și Marea Britanie au semnat un acord care prevede şi o consolidare a cooperării poliţieneşti în lupta împotriva reţelelor de traficanţi. Potrivit documentului, Guvernul britanic va aloca 10 milioane de euro timp de doi ani pentru primirea imigranţilor şi a refugiaţilor în oraşul-port Calais, din nordul Franţei.