ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța urmărește ca Parisul să ajungă principalul centru financiar al Europei după Brexit și preferă un proces de ieșire din UE cât mai dur pentru Londra, conform unui mesaj ajuns în atenția publică în urma unor scurgeri de informații, scrie Business Insider.

Într-o notă către Trezorerie, Jeremy Browne, unul dintre europarlamentarii Marii Britanii, a catalogat întâlnirea pe care a avut-o la Banca Franței drept „cea mai rea pe care a avut-o oriunde în Uniunea Europeană".

Browne a precizat că banca centrală franceză iși dorește întreruperea și dezintegrarea serviciilor financiare britanice din Franța, chiar dacă acest lucru vine cu un cost masiv. „Franța consideră Marea Britanie drept adversar, nu partener", a menționat el.

„Suntem martorii unui efort colectiv din partea întregii Franțe, care a devenit mult mai năucitor și mai agresiv odată cu alegerea președintelui Macron", explică Browne.

Prim-ministrul Edouard Philippe susține că vrea să transforme Parisul în principalul centru financiar din Europa, după Brexit, pregătind o serie de măsuri pentru a atrage business-ul internațional.