ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe materiale de protecție, care ar putea fi folosite în cazul unui atac chimic, au dispărut dintr-un depozit securizat din Paris.

Zece combinezoane de protecție etanș, de tipul kiturilor pentru protecție împotriva virusului Ebola, de trei ori mai multe perechi de încălțăminte specială de polietilenă – un material rezistent la agenții chimici – mănuși, măști antibacteriene, toate aceste echipamente au dispărut săptămâna aceasta dintr-un depozit securizat al spitalului de pediatrie AP-HP Necker din arondismentul al XV-lea al Parisului, scrie Le Parisien.

La depozitul respectiv ar fi avut acces mai multe persoane care se aprovizionau cu materiale sanitare.

Instituția a confirmat că „dispariția acestor elemente de ținută, în număr limitat” a fost constatată miercuri, iar a doua zi susține că a sesizat autoritățile. Spitalul a precizat că au fost sporite măsurile de securitate.  

Un asemenea furt intrigă în contextul actual, mai ales că premierul Manuel Valls a vorbit joi, în Parlament, despre evenutale atacuri chimice. Premierul a menționat „războiul de tip nou” și „imaginația macabră” pe care o au cei care organizează atentate, potrivit digi24.ro.

Duminică, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a spus că un atac chimic sau bacteriologic se numără printre riscurile la care sunt expuși francezii, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile de precauție.