ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O jurnalistă de la canalul american de televiziune CNN a făcut o eroare, în timp ce comenta în direct discursul președintelui Rusiei în fața Adunării Generale a ONU, ziarista prezentându-l pe Vladimir Putin ca fiind... Boris Elțin, primul președinte al Rusiei post-sovietice și care a decedat în 2007, informeaza Agerpres.

Jurnalista și-a dat seama imediat de greșeala făcută și și-a cerut scuze. ''Iertați-mă, m-am întors în urmă cu 20 de ani'', a afirmat ea zâmbind, continuându-și comentariul despre discursul lui Vladimir Putin.
 
Boris Elțin a ocupat postul de președinte în perioada 1991-1999, Vladimir Putin fiind ultimul premier în timpul președinției sale. La 31 decembrie 1999, Boris Elțin și-a anunțat demisia și l-a numit ca succesor al său pe Vladimir Putin.
Trei luni mai târziu, Putin avea să câștige alegerile prezidențiale, obținând apoi în anul 2004 al doilea mandat la Kremlin. Cum Constituția rusă nu permite mai mult de două mandate prezidențiale consecutive, în anul 2008 s-a mulțumit cu postul de prim-ministru și i-a lăsat scaunul de președinte lui Dmitri Medvedev, dar a fost ales din nou președinte în anul 2012.