ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul American George Soros susține că dacă Marea Britanie va alege să iasă din UE ar putea fi urmată de mai mult state, ceea ce va duce la destrămarea UE.
 
Soros profețește însă că aceia care vor opta pentru rămânerea Marii Britanii în UE vor fi mai mulți decât cei care luptă pentru Brexit, scrie The Guardian.
 
Miliardarul a anunțat că a investit mult în aur, pentru a contracara o eventuală volatilitate a pieței care ar putea rezulta în urma votului pentru Brexit.  "Dacă Marea Britanie iese din UE, ar putea provoca un exod general care va face dezintegrarea UE de neevitat”,  a afirmat Soros.
 
Comentariile miliardarului american survin într-un moment în care un nou sondaj ORB pentru publicația online The Independent plasează tabăra pro-Brexit în frunte, cu un avans de 10 puncte procentuale, cu 12 zile înainte de votul de la 23 iunie. 

Conform sondajului, la care au luat parte 2.000 de persoane, 55% dintre britanici sunt favorabili unei ieșiri din UE, iar 45% se opun. Un precedent sondaj ORB pentru The Independent, din aprilie, plasa de asemenea în frunte votul pro-Brexit, însă cu doar 51%. 

Alte sondaje publicate în această săptămână au oferit rezultate mai strânse. Conform unei medii a sondajelor realizată de site-ul WhatUKThinks, susținătorii menținerii în UE și apărătorii Brexit-ului sunt umăr la umăr, cu 50%.