ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent la Festivalul de Film de la Cannes, actorul francez Gerard Depardieu, care are și cetățenie rusă, a mărturisit din nou că îl place pe președintele rus Vladimir Putin "foarte mult" si ca inca obisnuieste să calatorească "in URSS".

Starul francez în vârstă de 66 de ani se află la Festivalul de Film de la Cannes, unde și-a prezentat cel mai recent film in care joacă, "Valley of Love".

Întrebat de ziariști despre conflictul din Ucraina, actorul din Cyrano de Bergerac a răspuns: "Sunt ca toti ceilalți - cred că toate conflictele sunt un lucru teribil", conform rferl.org.

"Îl cunosc bine pe dl Putin și îmi place foarte mult de el. Încă mai călătoresc deseori în URSS. Adică Rusia", a adăugat Depardieu, stârnind râsete la conferința de presă.

"Iubesc poporul ucrainean, dar conflictele nu sunt preocuparea mea", a mai spus artistul francez.

Depardieu nu este la prima confesiune de acest gen. El și-a declarat in repetate rânduri admirația față de Putin, pe care l-a comparat cu Papa Ioan Paul al-II-lea sau cu fostul președinte francez Francois Mitterand, considerându-l un om care vrea să readucă demnitatea poporului său.

În urmă cu doi ani, Putin i-a înmânat personal un pașaport rusesc lui Depardieu, dupa ce actorul a decis să părăsească Franța din cauza legii care impunea taxe uriașe celor cu venituri foarte mari.