ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe al Germaniei, a cerut combaterea populismului de extremă-dreapta, avertizând că în caz contrar Uniunea Europeană riscă să se destrame dacă nu vor avea loc acțiuni unitare pentru gestionarea crizei refugiaților, anunță zf.ro.

Guvernul condus de Angela Merkel a fost extrem de deschis la criza migranților, doar în Germania în 2015 venind aproximativ un milion de extracomunitari. Din această cauză, Merkel insistă pentru scheme de distribuire la nivel european, întâmpinând rezistență din partea unor state central și est-europene.

„Fie Europa are abordări comune și solidare în perioade de dificultăți pentru sute de mii de oameni, fie vor fi construite din nou garduri și bariere. Proiectul Europei unite riscă să se prăbușească. Trebuie să continuăm acest proiect, opunând rezistență populiștilor de extremă-dreapta", a declarat Steinmeier într-un discurs rostit la congresul anual social-democrat.