ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hamburg, al doilea mare oraș al celei mai puternice economii din Europa, Germania, ia în considerare raționalizarea apei calde din cauza agravării crizei energetice.

Jens Kersten, șeful Autorității de Mediu, a declarat pentru ediția de duminică a ziarului Die Welt:

„În caz de penurie gravă de gaze, apa caldă ar putea să nu fie disponibilă decât în anumite momente ale zile, în caz de urgență.”

Într-o altă declarație, de data aceasta pentru cotidianul Hamburger Abendblatt, Kersten a spus:

„Ne aflăm într-o criză cu mult mai gravă decât realizează mulți.”

El a cerut locuitorilor din Hamburg să reducă durata dușurilor, să instaleze aparate de economisit apa caldă și termostate din ultima generație.

„Cu cât mai mult economisim acum, cu atât situația va fi mai bună la iarnă, pentru că cisternele de depozitare (a gazului) se umplu.”

Declarațiile despre restricțiile la apă caldă vin după cele ale vicecancelarului Robert Habeck dintr-un interviu pentru Der Spiegel, de luna trecută, în care le-a cerut germanilor să se spele mai puțin pentru a face economie la energie.

Presa din Germania, fidelă rolului de megafon al mașinăriei de propagandă, a început să le explice germanilor virtuțile dușurilor rare și scurte.

Economia Germaniei, a cărei industrie este o mare consumatoare de energie, este printre țările care suferă cel mai mult de pe urma sancțiunilor impuse Rusiei.

Yasmin Fahimi, liderul Federației Sindicatelor Comerciale a avertizat că, din cauza penuriei de gaze naturale, industrii întregi se află în pericol de colaps: industria aluminiului, a sticlei, chimică etc.

„Un asemenea colaps ar avea consecințe masive pentru întreaga economie și locurile de muncă din Germania.”