ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania recunoaște că nu mai poate stăvili afluxul mare de migranți și că ar avea nevoie de mai mulți bani. Ministrul german al Finanțelor a lansat propunerea introducerii  accizării litrului de benzină pentru obținerea banilor necesari gestionării crizei refugiaților.

 Într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, ministrul de finanțe Wolfgang Schauble a evocat ipoteza introducerii unei taxe europene la benzină care, în caz de necesitate, să poată finanța primirea refugiaților, informează AFP preluat de Agerpres.

"Dacă bugetele naționale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină", a declarat ministrul german. "Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaților", a estimat Wolfgang Schauble, opinând că "soluționarea problemei nu ar trebui să eșueze din cauza unei limitări a fondurilor". 

În opinia sa, evenimentele din Koln - o serie de agresiuni, în special de natură sexuală, atribuite unor migranți, comise în noaptea de Anul Nou - "amplifică presiunea" pentru a găsi cat mai repede "o soluție la problema controlului la frontierele externe ale UE". 

"Problema trebuie să fie reglată la nivel european. În caz contrar, nu doar Germania va suporta consecințele, după cum par să creadă unii, ci și vecinii noștri și țările din Balcani, inclusiv Grecia, care vor fi masiv afectate", a continuat ministrul, atenționând că dacă problema nu va fi rezolvată la acest nivel (european), "ea va fi soluționată la nivelul frontierelor naționale, însă aceasta va fi cea mai rea dintre soluții" și "Europa se va pomeni într-o criză și mai mare".