ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile germane și-au arătat solidaritatea cu cele israeliene, după atacul de zilele trecute în care un palestinian a ucis patru soldați și 17 oameni au fost răniți cu un camion.

Pe poarta Brandenburg din Berlin a fost proiectat steagul Israelului, în semn de solidaritate cu atentatul de duminică, când un camion condus de un palestinian a intrat în plin în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul și solidaritatea guvernului și poporului german. Ambele popoare sunt nevoite să facă față terorii, dar împreună putem lupta cu răul și vom învinge. Steagul Israelului pe poarta Brandenburg simbolizează legătura dintre inimile noastre”, a spus un reprezentant al statului Israel în Germania.


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că atacul a fost inspirat din acțiunile grupării teroriste Statul Islamic. Casa atacatorului va fi distrusă, iar trupul său nu va fi dat familiei pentru a fi îngropat, au mai anunțat autoritățile israeliene.

După atac, mii de activiști au grupării Hamas au ieșit pe străzi în Fâșia Gaza, ca să felicite atentatorul.