ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, a fost chemat în instanță de către doi cetățeni greci, informează presa elenă.

Plângerile au fost trimise pe adresa Curții Supreme de Justiție a Greciei, care a depus deja o cerere către Parlament pentru ridicarea imunității lui Varoufakis.

Procesele au fost intentate de un Apostolos Glețos, primarul din localitatea Stylida și avocatul Panayiotis Giannopoulos.

Ieri, fostul ministru a făcut public un plan ambițios prin care dorea să rezolve problema lichidităților cu care se confrunta țara sa. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Tot ieri, Varoufakis spunea că se încearcă discreditarea lui. "”Vor să mă acuze că sunt escroc și trădător. Este o încercare de a anula primele cinci luni de guvernare ale acestui guvern și de a le arunca la groapa de gunoi al istoriei”.
 
Fostul ministru Yanis Varoufakis a fost cel mai aspru oponent al marilor creditori internaționali.