ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atena a avertizat creditorii internaţionali că, în lipsa unui acord rapid, nu va plăti rata de 300 de milioane de euro către FMI, scadentă vineri.
    
Creditorii internaţionali au semnalat că sunt dispuşi la compromisuri în negocierile cu Guvernul de la Atena, în scopul evitării intrării Greciei în incapacitate de plăţi. Premierul Alexis Tsipras merge miercuri seară la Bruxelles, unde va avea discuţii cu oficiali ai Uniunii Europene.
    
Grecia trebuie să plătească o rată de 300 de milioane de euro către FMI până vineri, dar un reprezentant al Syriza, principalul partid de guvernământ din Grecia, a declarat că banii nu vor fi viraţi dacă nu se va ajunge rapid la un acord cu creditorii internaţionali.
   
"Dacă nu există perspectiva unui acord până vineri sau cel târziu până luni, nu vom plăti", a spus Nikos Filis, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de centru-stânga Syriza, citat de Wall Street Journal.
   
Creditorii internaţionali au semnalat miercuri că sunt dispuşi la compromisuri în negocierile cu Guvernul de la Atena, în scopul evitării intrării Greciei în incapacitate de plăţi.