ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele grupului de la Vișegrad, Ungaria, Polonia, Republica Cehă și Slovacia, vor înființa un centru comun pentru gestionarea crizei imigranților.

Anunțul a fost făcut luni, la Varșovia, de ministrul de interne al Ungariei, Sandor Pinter, după o întâlnire cu omologii săi din celelalte state ale grupului de la Vișegrad, respectiv Polonia, Republica Cehă și Slovacia, informeaza Radio Romania.

Sandor Pinter a precizat că centrul comun pentru gestionarea crizei imigranților va fi condus de Polonia, care deține în prezent președinția rotativă a grupului de la Vișegrad.

Noul centru va avea rolul de a coordona activitățile celor patru state europene privind sprijinirea refugiaților aflați în zonele de conflict, de a contribui la împărtășirea experiențelor existente la nivel național și de a armoniza modul de utilizare a resurselor bugetare alocate pentru gestionarea crizei imigranților.

Ministrul ungar de interne a precizat că statele grupului de la Vișegrad pot să aibă o poziție unitară în ceea ce privește imigrația, iar cooperarea existentă trebuie dezvoltată în continuare.