ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul statului american Texas oferă noutăți despre cazul copilului de 7 ani declarat de mamă „transgender”, contrar voinței tatălui, informează DailyWire.com

Potrivit guvernatorului republican al statului Texas, Greg Abbott, Biroul Procurorului General din Texas și Departamentul texan al Familiei și Serviciilor de Protecție analizează cazul lui James Younger, un băiat de 7 ani pe care mama lui îl consideră „transgender”.

„Pentru informarea d-voastră, cazul lui James Younger, în vârstă de 7 ani, este cercetat de Biroul Procurorului General al Texasului și de către Departamentul texan al Familiei și Serviciilor de Protecție ”, a scris guvernatorul Greg Abbott pe contul său de Twitter miercuri noapte.

O instanță de judecată s-a pronunțat luni împotriva unei solicitări a tatălui băiatului, Jeffrey Younger, de a avea tutelă unică asupra lui James și a fratelui său geamăn Jude, permițându-i astfel dr. Anne Georgulas, mama băiatului și fosta soție a lui Younger, să continue să înlesnească „tranziția de gen” a copilului. 

„Cu un consens de 11 jurați din 12, juriul a decis să nu-i acorde lui Younger dreptul de unic tutore al celor doi băieți gemeni ai săi”, a relatat LifeSiteNews. „Au votat ca actuala tutelă comună ar trebui să fie înlocuită cu o tutelă unică, însă că nu Jeffrey Younger ar trebui să fie persoana care o deține”.

Conform rapoartelor, mamei i s-a acordat autoritatea de a continua să administreze copilului inhibitori de pubertate, care pot cauza castrare chimică și, eventual, hormoni, la alegerea ei.

Documente ale publicației The Texan relevă că cele două avocate ale mamei copilului pretind că aceasta nu intenționează să îi dea lui James inhibitori hormonali, pentru moment. Cu toate acestea, „nimeni nu a spus că ea (Georgulas) nu ar fi deschisă să îi folosească atunci când James va fi la pubertate”, se arată în raportul citat.

Într-o mărturie depusă de aceasta în iulie, mama recunoaște că James, dacă va „persista” în a fi o „fată” pe nume „Luna”, va fi evaluat medical pentru prescrierea de inhibitori hormonali începând de la vârsta de opt ani.

Mai mult, în urma deciziei judecătorești, tatăl copilului va fi probabil obligat să „afirme” noua identitate de gen a fiului său: fetița „Luna”.