ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Greciei a decis să treacă peste capul Bisericii Ortodoxe și să interzică toate slujbele în biserici până la data de 30 martie, informează Greekreporter.com.

Premierul grec, Kiriakos Mițotakis a scris pe Twitter că Guvernul „suspendă toate operațiunile în toate locurile de adorare religioasă, indiferent de religie sau dogmă. Bisericile rămân deschise doar pentru rugăciuni individuale. Protejarea sănătății public cere aceste decizii”.

Anterior, Sfântul Sinod al Bisericii Grecești stabilise că va limita numărul slujbelor la doar una, cea de duminică și aceea cu durată redusă. Greek reporter notează că această decizie l-a făcut pe premierul Mițotakis să intervină și să ia decizia peste capul Bisericii.

În contextul  epidemiei de coronavirus, Sfântul Sinod al Bisericii Greciei să suspende toate căsătoriile și botezurile pentru câteva săptămâni. Cu această ocazie, Sinodul a reiterat faptul că Sfânta Împărtășanie nu transmite viruși.