ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat miercuri că va interzice intrarea în Ucraina a candidatei la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, lidera Frontului Național, după comentariile ei care par să legitimeze anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, informează Reuters.

Într-o aluzie la Le Pen, Ministerul de Externe de la Kiev a subliniat într-un comunicat că, „prin declarații ce repetă propaganda Kremlinului, politicianul francez arată lipsă de respect față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și ignoră complet principiile fundamentale ale dreptului internațional".
    
„În acest sens, amintim că astfel de declarații și acțiuni în încălcarea legislației ucrainene vor avea în mod necesar consecințe, așa cum este cazul anumitor politicieni francezi cărora li se refuză intrarea în Ucraina", adaugă ministerul.
    
Le Pen a fost citată de televiziunea franceză afirmând că anexarea Crimeii de către Rusia nu a fost ilegală, deoarece populația Crimeii a ales, în cadrul unui referendum, să se alăture Rusiei, poziție respinsă vehement de Kiev. Referendumul a fost declarat de asemenea ilegal de Adunarea Generală a ONU.