ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laurence Rossignol, Ministrul pentru Familie, Copii și Drepturile Femeii din Franța, a declarat că guvernul pregătește un proiect care să plaseze sub incidența legii penale site-urile care le informează pe femei cu privire la riscurile avortului și alternativele pe care le au dispoziție.

Noul delict se va numi „obstrucție digitală” și va urmări să elimine ceea ce Rossignol a numit „manipulare” și „informații părtinitoare” cu scopul de a convinge femeile să nu facă avort, notează portalul stiripentruviata.ro

Sancțiunile ar putea cuprinde închisoarea și amenzi de până la 30.000 de euro.

În Franța există încă din anul 1993 legi care pedepsesc „manevrele morale și psihologice” menite să convingă femeile să nu avorteze, dar acestea au fost rareori puse în practică.

Ministrul Rossignol a spus într-un interviu că a te pronunța împotriva avortului este o opinie pe care oricine și-o poate exprima liber, dar ceea ce guvernul francez ar vrea să pedepsească este „disimularea”, faptul că aceste site-uri păcălesc, dând de înțeles că sunt pro-avort, susțin că oferă informații complete despre procedură, dar în realitate vor să facă femeile să se simtă „vinovate” și să le convingă să renunțe la avort.

Întreruperea voluntară de sarcină este finanțată în Franța de la bugetul de stat în primele 12 săptămâni de sarcină.