ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul german a amenințat că nu va mai acorda ajutor pentru dezvoltare statelor care refuză repatrierea cetățenilor lor, ale căror cereri de azil au fost respinse în Germania, date fiind disfuncționalitățile apărute cu autorul recentului atentat de la Berlin.

Anis Amri a solicitat azil în Germania, dar cererea i-a fost respinsă. Autoritățile de la Berlin au vrut să-l trimită acasă, dar nu au avut cum în lipsa unui document de identitate valabil.

Berlin reproșează acum Tunisului că a refuzat timp de mai multe luni să recunoască naționalitatea tânărului și a împiedicat astfel repatrierea sa. Mii de persoane aflate în aceeași situație sunt acum pe teritoriul Germaniei.

„Cei care nu cooperează suficient nu pot spera să beneficieze de ajutorul nostru pentru dezvoltare”,  a avertizat Sigmar Gabriel, vicecancelarul german, într-un interviu acordat pentru Der Spiegel și citat de AFP.

Ideea a fost susținută de Thomas de Maiziere, Ministrul german de Interne, într-o intervenție pentru postul TV ARD.

Vizate sunt mai ales Tunisia, stat din care provenea atentatorul de la târgul de Crăciun din Berlin, și, în general, statele din Magreb.

De asemenea, guvernul german dorește să îi plaseze mai sistematic în arest preventiv, în așteptarea expulzării lor din țară, pe străinii considerați ca islamiști periculoși și a căror cerere de azil a fost respinsă.