ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plină criză diplomatică între Haga și Ankara, mai multe conturi certificate pe Twitter, dintre care ale Parlamentului European, al Amnesty International, Ministerului Economiei din Franța sau BBC America de Nord, au fost sparte miercuri dimineață printr-un mesaj despre referendumul constituțional din 16 aprilie în Turcia și care avea la început o svastică.

Atacul informatic survine pe fondul crizei dintre Ankara și mai multe țări, in mod special Germania și Olanda, după ce acestea au interzis unor miniștri turci să facă o campanie în rândul membrilor diasporei turce pentru DA la referendumul din 16 aprilie privind creșterea prerogativelor președintelui Erdogan, informează Agerpres.

„#Germania nazistă #Olanda nazistă. O mică palmă otomană pentru voi. #Ne vedem în 16 aprilie. Vreți să știți ce am scris? Învățați turca”, indica în jurul orei 7:00 GMT mesajul în limba turcă pe conturile de Twitter ale Amnesty International și Ministerului francez al Economiei și Finanțelor.
Mesajul era urmat de o înregistrare video prezentând fragmente din discursurile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul francez al Economiei a confirmat pentru France Presse că i-a fost piratat contul de Twitter. "Problema a fost rezolvată", a precizat ministerul, fără să detalieze.

Și BBC News North America a publicat un mesaj pe contul său de Twitter anunțând că "a pierdut temporar controlul".