ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerul român Guccifer a apărut în fața justiției americane, fiind inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiilor Bush și Clinton. Acesta a pledat miercuri vinovat la acuzațiile de furt de identitate americană și acces neautorizat la computere și riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 și 7 ani de închisoare.

Potrivit cotidianului The Washington Post, 'Guccifer', pe numele său real Marcel Lehel Lazăr a apărut în fața unui tribunal federal din orașul Alexandria, statul Virginia. Acesta ar urma să afle sentința pe 1 septembrie.

Departamentul american de justiție a anunțat că Guccifer a pledat vinovat pentru acuzațiile de furt de identitate americană și acces neautorizat la computere.

Hackerul a intrat, printre altele, în conturile familiei Bush, dezvăluind fotografii private de familie și picturi ale foștilor președinți George Bush Senior și George W. Bush.

Tot el a fost cel care a distribuit mesajele schimbate între fostul secretar de stat american Colin Powell și europarlamentarul român Corina Crețu.

Guccifer a șocat recent după ce a declarat că ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton, lucru negat însă categoric de candidatul democrat la președinția Statelor Unite.

Marcel Lehel, un fost șofer de taxi a fost extrădat în Statele Unite în luna martie după ce in 2014 fusese inculpat de către un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infracțiuni informatice în Statele Unite.